INDIKATOR FÖRESLÅR BITCOIN ÄR ÖVERBOKAD; 13 300 USD KAN VARA NÄRMANDE

  • Bitcoin kämpar för närvarande för att hålla över sin avgörande supportnivå på 16 000
  • USD, eftersom köpare och säljare båda kämpar för kontroll av sin korta prisåtgärd
  • Där det trender nästa kommer sannolikt till stor del att bero på den fortsatta reaktionen på denna nivå, eftersom en varaktig nedgång under den kan slå ett allvarligt slag mot dess tekniska utsikter
  • En näringsidkare noterar att en teknisk indikator antyder att Bitcoin är överköpt just nu

Samma indikator visar att en flyttning till $ 13,300 kan vara överhängande, eftersom det här är nästa viktiga supportnivå för kryptovalutan – enligt dess Ichimoku Cloud
Bitcoin System och den samlade kryptovalutamarknaden har kämpat för att behålla sin fart under de senaste 12 timmarna.

Försäljningstrycket över $ 16 000 har inte varit för intensivt, men tjurarnas avtagande styrka har fått det att sjunka under denna nivå.

Köpare försöker med glädje att vända detta nedåtgående momentum och hålla det över denna viktiga nivå, men det verkar som om nackdelen kan vara överhängande.

En näringsidkare förklarade i en nyligen tweet att kryptovalutan verkar vara överköpt just nu, med sitt Ichimoku Cloud-stöd som för närvarande ligger på drygt 13 000 dollar. Detta kan innebära att en nedgång till denna nivå är överhängande.

BITCOIN-STRIDAR FÖR ATT SÄLJA 16 000 USD SOM SÄLJER TRYCKBERG

I skrivande stund handlas Bitcoin med drygt 2% till sitt nuvarande pris på $ 16.000. Stödet här har hållits under hela morgonen, men det verkar som om ett avbrott under det kan uppstå när som helst.

Var det trender på kort sikt beror till stor del på om det kan fortsätta att hålla denna avgörande nivå.

Om det dyker under det kan BTC se ett inflöde av försäljningstryck som hjälper till att markera $ 16 500 som en lokal höjdpunkt.

INDIKATOR FÖRESLÅR BTC KUNNE SE YTTERARE FÖRLUST

Medan han delade sina tankar om kryptovalutan, noterade en näringsidkare att den visar tecken på att vara överköpt, med sitt Ichimoku Cloud-stöd som för närvarande sitter runt 13 300 dollar.

Detta kan innebära att en minskning av likviditeten i denna prisregion är nära förestående på kort sikt.

“1D BTC … mycket tidigt på detta men TK C-klämma börjar bildas (överköpta förhållanden), Kijun on Cloud på 13,3k.”

Där Bitcoin-trender de närmaste dagarna borde ge en viss inblick i om detta är en giltig möjlighet, eftersom en långvarig paus under $ 16 000 skulle vara en dyster utveckling.