Deutsche Bank: Bitcoin er nu den 3. største valuta og for vigtig til at ignorere

Deutsche Bank har offentliggjort en rapport, hvori det hedder, at Bitcoin er for vigtig til at blive ignoreret, og at den nu er den tredjestørste valuta i forhold til den samlede værdi i omløb. Desuden siger banken, at regeringer og centralbanker ved, at kryptovalutaer er kommet for at blive, og at de forventes at begynde at regulere branchen i år.

Bitcoin er for vigtig til at ignorere

Deutsche Bank Research offentliggjorde i sidste uge en rapport med titlen: “Bitcoins: Kan Tinkerbell-effekten blive en selvopfyldende profeti?” Det er tredje del af “The Future of Payments: Series 2.” Rapportens forfatter, forskningsanalytiker Marion Laboure, Ph.D., skrev:

Bitcoin’s markedskapital på $1 billion gør det for vigtigt at ignorere. Så længe kapitalforvaltere og virksomheder fortsætter med at komme ind på markedet, kan Bitcoin-priserne fortsætte med at stige.

I skrivende stund ligger prisen på bitcoin på 57.455 dollars, og kryptovalutaens market cap er ca. 1,07 billioner dollars baseret på data fra markets.Bitcoin.com.

Rapporten diskuterer også bitcoin som en råvare, valuta og aktie. Mens det bemærkes, at “bitcoin transaktioner og omsættelighed er stadig begrænset,” rapporten fastslår, at cryptocurrency “market cap er blandt de ti bedste, både som en valuta og som en aktie.” Sammenligning bitcoin til fiat valutaer, rapporten detaljer:

I forhold til den samlede valuta i omløb er bitcoin den tredjestørste i verden, efter den amerikanske dollar og euroen.

“Dette skyldes hovedsageligt den store stigning i bitcoins værdi på det seneste”, fortsætter rapporten og tilføjer, at “I begyndelsen af 2019 udgjorde bitcoin ‘kun’ 3 % af de amerikanske dollars i omløb, men i februar 2021 steg den til over 40 % af de amerikanske dollars i omløb.”

Bitcoin’s værdi vil fortsætte med at stige og falde

Den fjerdestørste valuta er ifølge Deutsche Bank Research den japanske yen efterfulgt af den indiske rupee.

Laboure hævdede, at “Bitcoin’s værdi vil fortsætte med at stige og falde afhængigt af, hvad folk mener, at den er værd.” Hun forklarede, at “Dette kaldes nogle gange for Klokkeblomst-effekten”, som er “et anerkendt økonomisk udtryk, der fastslår, at jo mere folk tror på noget, jo mere sandsynligt er det, at det sker, baseret på Peter Pans påstand om, at Klokkeblomst eksisterer, fordi børn tror, at hun eksisterer.”

Endvidere udtalte Deutsche Bank-analytikeren:

Centralbanker og regeringer forstår, at kryptovalutaer er kommet for at blive, så de forventes at begynde at regulere kryptoaktiver sidst i år eller i begyndelsen af næste år.

Deutsche Bank-rapporten bemærker også, at centralbankerne “også fremskynder forskningen i deres egne digitale centralbankvalutaer (CBDC’er) og lancerer pilotprojekter.”

Laboure fortsatte med at diskutere fremtiden for Bitcoin. På kort sigt, sagde hun, “Bitcoin er her for at blive, og dens værdi vil forblive volatil.”

På mellemlang til lang sigt mener analytikeren, at “på grund af meget stærke netværkseffekter vil der sandsynligvis være lidt plads til at bruge kryptovalutaer som et udbredt betalingsmiddel.” Desuden advarede hun om, at bitcoin på lang sigt “bliver nødt til at omdanne potentiale til resultater for at opretholde sit værditilbud,” uddybede hun:

På lang sigt er det usandsynligt, at centralbankerne vil opgive deres monopoler. Og så længe regeringer og centralbanker eksisterer og har magten til at regulere penge, vil der være lidt plads til bitcoin – som betalingsmiddel – til at erstatte traditionelle valutaer.