Bitcoin Suisse haalt $48.9M op in de financieringsronde van serie A.

Cryptocurrency broker Bitcoin Suisse heeft $48,6 miljoen opgehaald in een Serie A financieringsronde.

Het Zwitserse cryptocurrency service bedrijf Bitcoin Suisse heeft een financieringsronde van 45 miljoen Zwitserse frank (ongeveer $48.9M) afgesloten. Met de laatste financiering heeft het bedrijf een marktwaarde van 302,5 miljoen CHF ($328 miljoen) bereikt. Volgens de CEO van het bedrijf zullen de nieuw aangetrokken middelen worden gebruikt om de diensten van het bedrijf uit te breiden.

Bitcoin Suisse sluit Serie A-financieringsronde af

De financieringsronde is in mei begonnen met als doel 45 miljoen Zwitserse frank (CHF) op te halen om de dienstverlening van de onderneming uit te breiden.

De Serie A-ronde was de eerste externe financieringsronde van Bitcoin Suisse. Onder leiding van Roger Studer – voormalig hoofd investeringsbankieren van Vontobel – werd aan de ronde deelgenomen door een “aanzienlijk aantal particuliere investeerders, strategische zakenpartners en klanten”.

Roger Studer is samen met Giles Keating toegetreden tot het bedrijf als lid van de Raad van Bestuur.

Op 24 juli kondigde het bedrijf aan dat het de financieringsronde met succes heeft afgerond en dat het de marktkapitalisatie van het bedrijf heeft verhoogd tot meer dan 300 miljoen CHF.

Eenhoornonderneming

De oprichter en voorzitter van het bedrijf, Niklas Nikolajsen, verklaarde dat de succesvolle financieringsronde het vertrouwen van de investeerders in het bedrijf aantoont. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf ernaar streeft de “eerste Europese eenhoorn in de digitale-vermogensindustrie” te worden.

Het bedrijf moet een marktwaardering van meer dan een miljard dollar hebben om een eenhoornonderneming te worden. Met een marktwaardering van ongeveer 328 miljoen dollar is het bedrijf op weg om de eenhoornstatus te bereiken.

De aankondiging onthulde ook dat het bedrijf zijn diensten zal uitbreiden naar een “security token offering (STO) en een publieke beursnotering”.